Wednesday 20 October 2010

The pot! Priprave!

Ok začelo se je! The pot se končno bliža začetku!
Vse je spakirano... ok razen nekaj malenkosti!
Nov ruzak je prišel, majhne neumnosti kot so nojšč, knjigice in ostalo je že prišlo po pošti. Čakam samo še na fotoaparat! Upam, da pride danes ali jutri! Moj prvi fotoaparat!

Čeprav sem povsod zasledil, da je Rusko vizo zelo teško dobit, razen če ti jo ne uredi agencija (kot naprimer Renee) je to v primerjavi s kitajsko čista laž. Ne samo, da hočejo vse rezervacije v naprej, rabiš tudi avionsko karto za povratek, četudi se ne vračaš... sick! Da ne omenjam, da moraš na formi za vizo jasno napisat s čim se ukvarjaš - bolš da ne odkljukaš, da si novinar ali podobno! Seveda zahtevajo cel plan poti od vstopa do izstopa iz države... tudi tukaj je bolje, da ne omenjaš Tibeta! Kakšna žalost! I oni bi u Europu! Ma idi bre! Očitno tudi niso nikoli slišali, da bi se kdo odpeljal iz Kitajske z vlakom...

Tistega, ki zanima viza za Rusijo naj si naroči invitation letter na waytorussia za 20eur in uredi zavarovanje za rusijo ali svet pri Vzajemni - s tema dvema papirjema + pasuš + ena fotka + 30 eur greš na konzulat na Povšetovi in urediš vse v trenutku. Brez komplikacij in brez dodatnih stroškov.

Vietnam - glede na to da bo vstop po zemlji, moram vizo narediti preden štartam. Najbližji je to u Beću na ambasadi. 70 eur + pasuš + fotka + formular in jo dobiš v enem dnevu!

Torej glede na to da moram še v Beć je najbrž najbolša pot - LJ - Beć - Brno - Praha - Berlin - baltik - mama Russija....

Nadaljevanje ko dobim vizo od Kinezov!